woensdag 9 januari 2013

Stoofpotje van zoete aardappel en appel



Er zijn zo van die dingen die voor elkaar gemaakt lijken : look en champignons, geitenkaas en honing, chocolade en banaan en …  zoete aardappel en appel. In dit stoofpotje zijn die laatste twee verenigd in een zalig stoofpotje en krijgen ze gezelschap van nog andere heerlijkheden als rode ui en wortel. Lekker als lichte lunch met een beetje rucola.

Stoofpotje van zoete aardappel en appel

Ingrediƫnten

-          3 rode uien
-          3 zoete aardappels
-          2 wortels
-          3 appels
-          1 handvol pinda’s
-          Peper en kruidenzout
-          Een klein kopje fijngesneden peterselie
-          Eventueel wat sesamzaadjes en rucola voor erbij

Bereiding


  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  2. Schil de zoete aardappels, wortels en appels en snijd ze in grove stukken.
  3. Fruit de uien even aan in een scheutje olijfolie.
  4. Voeg na enkele minuten de wortelstukjes en de stukken zoete aardappel toe en bak ook die even mee.
  5. Zet het deksel op de pot en laat alles rustig stoven tot alles bijna gaar is.
  6. Doe de pinda’s en de appelstukjes in de stoofpot. Laat alles nog een 10-tal minuten stoven met het deksel op de kookpot.
  7. Roer er tot slot de peterselie door en kruid met peper en zout.
  8. Strooi eventueel wat sesamzaadje over het gerecht en geef er wat rucola bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten