maandag 23 november 2015

Blauwe-bessen-troost

Hij staat voor de deur. De schrik van de student, de vreselijkste, meest uitputtende periode van het jaar.

"Kerst?"

Meent u dat nu?! Alsof ik aan de kerstperiode ooit dergelijke omschrijving zou toekennen (kerstgeobsedeerd als ik ben). Feit is wel dat Kerst de periode in kwestie alleen maar verschrikkelijker maakt, aangezien De Periode het vieren van Kerst en Nieuwjaar semi-onmogelijk maakt.

" Aah, de blok..."

Ja, dé blok dus.

Medestudenten voelen mijn verdriet.

Wat wij nu -om ons mentaal al wat voor te bereiden en nog wat te genieten van die laatste 3 weken waarin we nog een leven hebben- nodig hebben is troostvoedsel. Véél, zoet troostvoedsel. Als het kan nog een beetje gezond ook, zodat we na januari nog door de deur kunnen.

Wat dacht u van dit blauwebessenpannenkoekengebakje. Perfect om jezelf wat nieuwe moed in te blazen om er de komende maanden keihard tegenaan te gaan.

Maar laat dit ons lijflied zijn!

Bessen-pannenkoekengebakje

Nodig voor 2 personen


 65g havermout
1 el (kokosbloesem)suiker
2 el gebroken lijnzaad
1 afgestreken el bakpoeder
40g volkorenmeel
Snuf zout
1 el (kokos)olie
 150ml Provamel macadamiamelk
- 1 handvol bevroren blauwe bessen

Voor erbij
     - Extra blauwe bessen
               - Provamel blauwe bessenyoghurt

  1. Meng in een kom de havermout, suiker, het lijnzaad, het bakpoeder, meel en het zout door elkaar. Voeg de gesmolten kokosolie en de melk toe en roer alles goed door elkaar. Vouw de bevroren bessen zachtjes door het beslag.
  2. Bak in een ingevette antikleefpan kleine pannenkoekjes. Wees voorzichtig bij het keren van de pannenkoeken, want ze kunnen nogal broos zijn.
  3. Stapel 4 mini-pannenkoekjes op elkaar, met ertussen telkens een dun laagje bessenyoghurt. Top af met wat extra yoghurt en blauwe bessen.
  4. Nomnomnom…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten