Picture this : zonnetje schijnt, een kleine 26°C, hangmat, beetje schaduw, een zacht briesje en een goed boek … Ja, de zomer is EINDELIJK begonnen. Daar hoort een ijsje bij, vind je niet?
Een zelfgemaakt ijsje, met verse aardbeitjes
en hou je vast … helemaal vegan, suiker- en vetloos! Een verrukkelijke, gezonde
en lijnvriendelijke verfrissing. Kan het
beter?
Vegan suiker- en vetvrij aardbeienijs
- 400g verse aardbeien, gewassen en ontdaan van
hun kroontje
-
6 el stevia
-
225g soja-yoghurt
-
200 ml sojamelk
-
1 tl vanillepoeder
-
2 tl agavesiroop
- Snijd 100g aardbeien in kleine stukjes, leg ze op een bakpapiertje en vries ze in tot ze volledig bevroren zijn.
- Mix nu de sojamelk en –yoghurt met de stevia, het vanillepoeder en 200g aardbeien. Giet dit mengsel in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs zo goed als volledig opgesteven is.
- Mix intussen de rest van de aardbeien met een scheutje citroensap en de agave tot een soort siroop.
- Voeg de siroop en de bevroren aardbeistukjes via de vulopening toe aan het nog draaiende ijs.
- Laat nog even draaien en schep dan het ijs in een diepvriesbakje of nog beter: eet het gewoon meteen op!
Wanneer je het ijs in de vriezer bewaart, moet je
het een klein kwartiertje laten zacht worden, anders zal je er geen mooie
bollen van kunnen scheppen. 't Is lastig, ik weet het, maar wachten is dus de boodschap!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten