woensdag 16 december 2015

#Kerst: fokdeblok

Ik ben hier de hele tijd al fijn over Kerst bezig, maar de realiteit is dat Kerst nogal aan mij voorbij gaat dit jaar (en de komende 3 jaar...). Die verdomde blok... Naar de kerstboom kijken, in pauzes en tijdens het eten naar kerstmuziek luisteren en tussendoor al eens een kerstkaartje schrijven of een cadeautje inpakken. Een student leert genieten van de kleine dingen. Altijd leuk is het als mensen je (uit medelijden) iets komen brengen om te eten.Niets zo hartverwarmend als papa die met een zorgvuldig samengestelde mix van noten en gedroogd fruit in een schattig potje en een kom thee de kamer in komt gewandeld of mama die me 's avonds een bordje vers fruit brengt. Het zijn die dingen die je er op zware dagen soms kunnen doorhalen.

Deze post is eigenlijke een warme oproep voor al wie een student kent en deze een hart onder de riem wil steken: geef hem/haar wat lekkers te eten, een garantie op een kleine vreugdepuls in deze duistere tijden. Dat lekkers is dan bij voorkeur nog breinstimulerend ook. Dus geen zoete brol, maar gezonde vetten en trage suikers. Deze energiebars voldoen perfect aan die voorwaarden en zijn daarbij nog eens super makkelijk te maken ook. Spring dus meteen de keuken in en maak een student gelukkig. Bekijk het als uw Kerstmissie van de dag.

Energiebars voor studenten in nood


 • 200g ontpitte dadels
 • 300g gemengde noten
 • 1 kop kokosrasp
 • Zeste van 1 citroen
 • Snuifje gemberpoeder
 • Snuifje zout
 • 1 el honing
 • 2 el kokosolie
 1. Gooi alles in de keukenrobot en mix tot een kneedbare massa. 
 2. Duw de massa stevig aan in een rechthoekige vorm die je bekleed met plastic folie en laat uitharden in de koelkast (een 2tal uur).
 3. Snijd in repen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Mocht je de repen niet genoeg hebben aangedrukt, kan het zijn dat ze niet allemaal even mooi en reepvormig zullen zijn, maar wat zullen brokkelen. Voel je vrij om bolletjes of een andere vorm van het "deeg" te vormen.
 4. Bewaar de energiebars in een afgesloten doosje in de koelkast. Wie een hele blokperiode van deze repen wil snoepen, kan er een hele hoop maken, ze  bewaren in de vriezer en dan even op voorhand te laten ontdooien. 
Cadeautip: Leuk ingepakt, eventueel voorzien van een coole (thermo-) theemok, kunnen deze repen ook een erg mooi cadeautje zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten