zaterdag 26 maart 2016

De zielige kiwi

Ken je dat gevoel? 
Je bent aan het leren en plots schiet die zielige, verlepte kiwi in je gedachten. Je weet wel, zo’n kiwi die gefermenteerd begint te smaken, alsof hij zich in kiwilikeur wil transformeren. Ongetwijfeld een vaste waarde in iedere zichzelf respecterende fruitmand. 
Dat knagend schuldgevoel... Had ik hem maar opgegeten toen hij nog stevig groen was en zurig zoals dat een kiwi behoort. (Het knagend schuldgevoel van ik hoor eigenlijk te leren compleet in een hoekje verdringend.)


Ken je zo’n moment? 
Vast niet, waarschijnlijk ben alleen ik zo raar. Maar zo ging het dus. 

Om mijn raarheid te bevestigen, besloot ik er kiwicake van te maken. Mét avocadoglazuur. Kwestie van een beetje avontuurlijk te doen. Het was tenslotte donderdagavond. 

Zonder er ook maar een milliseconde gras over te laten groeien, begon ik eraan. Tot mijn extreme verbazing waren mijn cakejes niet alleen verrassend lekker (ik besef dat u dit niet meteen zal geloven wanneer u de ingrediëntenlijst bekijkt, dus raad ik u aan ze gewoon eens te maken), maar schoot me plots ook te binnen dat het aanstaande zondag Pasen is en dat deze groene pareltjes best mooi op een Paasbrunchtafel zouden staan. 

Kiwi-kardemomcakejes met avocadofrostingDat is al eens wat anders dan 10 kilo paaseieren. Nog even en de Paashaas strooit die dingen rond in de tuin, ik ga het er eens met hem over hebben denk ik. Kiwi- Cardemoncakejes met avocadofrosting

-          2 (over)rijpe kiwi’s, geplet
-          ½ tl kardemompoeder
-          ½ tl gemberpoeder
-          3 el ahornsiroop
-          150g volkorenmeel
-          1 tl bakpoeder
-          Snuf zout

 Voor het glazuur
-          1 rijpe avocado
-          50g gesmolten kokosolie
-          1 el ahornsiroop
-          Snuf zout
-          Vanille
-     Kokosrasp voor de versiering

1. Meng de kiwipuree, cardemon, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout met een vork door elkaar. 
2. Meng er het meel en het bakpoeder onder. 
3. Verdeel het deeg over 6 cupcakevormjes en bak de cakejes 20 minuten op 180°C.
4. Terwijl de cakejes afkoelen maak je het glazuur door  alle ingrediënten, behalve het kokosrasp in de blender te mixen, tot een gladde crème. Laat het glazuur even opstijven in de koelkast. 
5. Bestrijk elk cakeje met wat glazuur en bestrooi met kokosrasp. 2 opmerkingen:

  1. Oh jawel, ik heb dat ook al voorgehad, hier dus nog 'zo'n rare' ;-). Mocht ik het nog eens voorhebben, weet ik voortaan wat gedaan met zo'n overrijpe kiwi. Ziet er overigens erg smakelijk uit zo. Supergoed idee, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Hilde! Geruststellend te horen dat er dan toch nog één zo'n rare snuiter als ik rondloopt. Een geluk dat wij er nog zijn om die overrijpe kiwigemeenschap te redden ;)

      Verwijderen