Ik woon in het microgebied in België waar de Sint op 11
november al langskomt. Waarschijnlijk voerde hij dat indertijd in omdat hij het
niet rondkreeg die ene dag op 6 december. Die mens heeft ook stress.
Sinds een paar jaar lijkt de Sint me vergeten te zijn. Vorig
jaar nog plaatste ik op de vooravond van 11 november hoopvol mijn schoen mét
tekening, wortel en icetea (bij gebrek aan bier) voor zwarte piet onder de
dampkap op mijn kot. Bij gebrek aan schoorsteen.
Die ochtend stapte ik doodcurieus en veel vroeger dan
normaal, zoals kindjes dat altijd doen op Sint-Maarten, uit bed.
Smak boem patat.
Reality strikes.
Ik ben te oud. De Sint laat kindjes van 18 aan hun lot over.
Samen met een paar vriendinnen die het ook niet kunnen
verkroppen de we “te oud” zijn voor de Sint, organiseren we elk jaar een groots
Sint-Maartenfeest. Sintenliedjes, huisgemaakte pepernoten, ongezond veel zoets
en een Dag Sinterklaasmarathon inclusief. Zie het als een soort protest tegen
ouder worden. En misschien ook een beetje tegen de Sint, die ons vergeet.
*SnifSnifSnif*
Om mezelf nu al een
beetje voor te bereiden op De Grote Dag, maakte ik afgelopen week een klein
speculaaskoekje. Extreem schattig, net als die goeie ouwe dikke speculoos en
super makkelijk. Echt gezond valt het niet te noemen, maar het is Sint-Maarten
en op die dag bestaat er niet zoiets als calorieën.
Speculaasje uit de microgolf
-
2 el zelfrijzend bakmeel
-
30 ml kokosolie, gesmolten
-
2 el
kokosbloesemsuiker
-
1 tl speculaaskruiden
-
½ tl kaneel
-
Snuf zout
-
Snuf bakpoeder
- Enkele amandelschilfers ter versiering.
- Meng alles door elkaar en doe het deeg in een klein microgolfovenbestendig potje. (ik deed het in een mini-weckpotje)
- Zet anderhalf minuutje in de microgolfoven.
- Eet hem warm (dan is hij zacht) of koud (dan is je speculoosje harder).
- Geniet van je Sint-Maartenfeest, hoe oud je ook moge zijn ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten