vrijdag 15 februari 2013

Chocoladecake met pit




Chili en chocolade. Ik geef grif toe dat dit niet direct de meest alledaagse combinatie is, maar dat maakt deze cake dan ook net dat tikkeltje specialer. Het pittige van de chili combineert perfect met het volle van de chocolade en de mooie kleurencombinatie krijg je er gratis bij. Ik gaf er plakjes mango en een wittechocolade-wasabisausje. Ik weet het, het klinkt allemaal ontzettend raar, maar het is echt lekker, geloof me.


Opmerking: De cake is veganistisch, maar het sausje niet. Als je de gewone witte chocolade vervangt door veganistische witte chocolade kunnen ook veganisten van het sausje genieten.

Pittige vegan vet- en suikervrije chocoladecake met chili


Wat heb je nodig?


-          150g appelmoes

-          5 el steviapoeder

-          100 ml sojamelk

-          ½ chilipeper, of een hele als je het echt héél pittig wilt

-          100g zelfrijzend bakmeel

-          1,5 tl bakpoeder

-          30g cacaopoeder

-          100g pure chocolade in stukjes gehakt

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem heel fijn.
  3. Breng de sojamelk samen met de stukjes chili even aan de kook en zeef nadien de chili terug uit de melk. Gooi de chilistukjes niet weg, want die roeren we straks nog door de cake.
  4. Mix de appelmoes samen met de chili-sojamelk en de stevia.
  5. Meng in een andere kom het meel, bakpoeder en cacaopoeder.
  6. Roer nu het appelmoespapje door het meel en voeg ¾ van de chilistukjes en alle chocoladestukjes toe.
    Meng alles goed door elkaar.
  7. Schep het deeg in de springvorm, strijk de bovenkant mooi vlak en strooi er de resterende chilistukjes over.
  8. Bak de cake ongeveer 20 minuten. Het is normaal dat hij vanbinnen nog wat nat en niet echt gaar is, maar dat maakt hem juist zo lekker.

Witte chocolade-wasabisaus


Wat heb je nodig?


-          100 ml sojaslagroom

-          30g witte chocolade

-          Scheutje (soja)melk

-          1 tl wasabi

Bereiding


  1. Smelt de witte chocolade samen met een beetje (soja)melk boven een pot warm water (au bain-marie).
  2. Roer de wasabi door de gesmolten chocolade. Hij zal wat klonteren, maar dat kan geen kwaad.
  3. Klop de sojaslagroom op.
  4. Klop nu de witte wasabi-chocolade door de room.
  5. Klaar !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten