Soms komt de beste inspiratie gewoon uit de kast of de
fruitmand. Daar vond ik vandaag al het lekkers voor het maken van deze taart:
zoete sappige peren, een restje cranberrysaus, lekkere amandelen en lichtzure
gedroogde cranberry's. Gedekt onder een laagje amandelcake vormen zij een
zalige taart waar je helemaal ‘ondersteboven’ wordt! Wat zijn we weer grappig
vandaag ... ;)
Ondersteboven vegan amandel-peer-cranberrytaart
Wat heb je nodig?
-
250 g appelmoes
-
5 el stevia
-
3
el cranberrysaus of 3 extra el appelmoes
-
2
el sojamelk
-
1/3
pipetje amandelessence
-
100g
zelfrijzend bakmeel
-
60g
amandelpoeder
-
2
tl bakpoeder
-
Snuifje
bicarbonaat
-
2 peren, geschild en in grove stukken
-
50g gedroogde cranberry's
-
20g amandelen, in stukjes gehakt
-
1 el honing
Bereiding:
- Mix de appelmoes met de stevia, cranberrysaus, sojamelk en amandelessence.
- Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, amandelpoeder en bicarbonaat.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof
- Smelt de honing in de microgolfoven.
- Meng nu in een andere kom de stukjes peer, de cranberry's en amandelen door elkaar en giet er de gesmolten honing over. Meng goed en schik het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm.
- Roer nu de gemixte appelmoes door het meel.
- Giet het deeg over de stukjes fruit op de bodem van de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- Bak de taart gedurende 60 min in het midden van de oven.
- Laat afkoelen en keer de taart voorzichtig om op een mooi bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten