Met kerst kopen wij altijd te veel van vanalles, waardoor we nadien minstens nog een week lang gestoofd witloof, boschampignons, kroketjes en ... veenbessen moet eten. Vandaar deze cranberrycake. De ideale manier om die resterende kilo's cranberries op te maken. Hij is vegan, vet- en suikervrij. Ideaal dus om jezelf tussen Kerst en Nieuw toch op een lekker stukje cake te trakteren.
Deze cake smaakt het lekkerst met een grote kop thee, bij de kerstboom en onder een lekker wollig dekentje.
Deze cake smaakt het lekkerst met een grote kop thee, bij de kerstboom en onder een lekker wollig dekentje.
Cranberry-sinaascake vegan,vet- en suikervrij
Droge ingrediënten
-
250g
zelfrijzend bakmeel
-
2 tl
bakpoeder
-
½ tl
zout
-
1 el
kaneel
-
1
knapperige appel, in kleine blokjes
Natte ingrediënten
-
200g
silken tofu
-
1
mandarijn, inclusief de geraspte schil
-
6 tl
stevia
-
3 el
lijnzaad
-
20 cl
sojamelk
-
1
appeltje, gemixt
-
½ tl
vanille-extract
Toplaagje
-
2 el rijst-, ahorn- of agavesiroop
-
1 el arachideolie
-
2 handenvol cranberries
1. Verwarm
de oven voor op 200°C.
2. Vet een
grote cakevorm in met de arachideolie. Smelt de honing en giet hem in de
cakevorm. Schik de cranberries in de honing, op de bodem van de vorm.
3. Meng
alle droge ingrediënten goed door elkaar. Mix de natte ingrediënten in de keukenrobot(ook
de mandarijn en de appel, gewoon mixen).
4. Meng de
natte ingrediënten door de droge en verdeel het deeg over de cranberrybodem.
5.
Bak de
cake in zo’n 45 minuten mooi gerezen en goudbruin, tot een prikker droog uit
het midden van de cake komt.
6.
Laat de
cake afkoelen, snijdt hem in plakjes, zet thee, neem een dekentje, zet u en
geniet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten