Soms kan iets dat op zich al enorm lekker smaakt nog wel
tien keer zo goed worden door het een tijdje in de oven te stoppen. Denk maar
aan geroosterde worteltjes, cake (mij maak je niet wijs dat ik de enige ben die
de kom van het cakebeslag uitlikt, geef maar toe) of (zoete)aardappels of tomaten.
Wat zijn het toch fantastische dingen, die ovens.
Wat zijn het toch fantastische dingen, die ovens.
Nog zoiets dat in voorgaand rijtje past, zijn perziken en nectarines.
Heaas kunnen die vruchtjes nogal eens behoorlijk enthousiast beginnen
rijpen in onze fruitschaal, dus zag ik me genoodzaakt ze een gepaste bestemming
te geven.
In een experimentele bui had ik een week geleden een potje
geitenyoghurt gekocht in de biowinkel dat ook vanuit de koelkast stond te
schreeuwen om aandacht. Ik had echt geen idee wat ik met die geitenyoghurt aan
moest, want er ’s ochtends mijn muesli in kappen, lijk me nu niet meteen zo appetijtelijk.
Nu houdt geitenkaas wel erg veel van zoetige dingen als
fruit. Hetzelfde veronderstellen van zijn yoghurtbroertje leek me dan ook een
gewaagde gok.
Het plan: perzik grillen met wat honing, schepje
geitenyoghurt erbij en garneren met wat geroosterde, lichtgezouten nootjes en
een verkruimeld koekje.
Het resultaat was zonder overdrijven verbluffend: zo
eenvoudig, super weinig werk, maar zo chique en lekker.
Van nu af aan is de Bioplanet een geitenyoghurtjeskoper
rijker.
Gegrilde perzik met geitenyoghurt en een krokantje
-
4 perziken
of nectarines
-
2 el vloeibare honing
-
1 potje geitenyoghurt
-
1 handvol geroosterde, gehakte amandelen
-
4 droge koekjes à la Petit Beurre, Mariakoekjes…
-
2 el gezouten pompoenpitten
-
Extra honing
- Halveer en ontpit de perziken.
- Leg de helftjes in een ovenschaal en sprenkel er een eetlepel honing oven.
- Rooster de vruchten onder de grill. Dit duurt zo’n 5 à 10 minuten en gaat erg snel. Blijf dus gerust even bij je oven staan.
- Meng een eetlepel honing door de geitenyoghurt en verdeel de yoghurt over 4 kleine bordjes.
- Leg de op elk bord 2 gegrilde perzikhelften.
- Werk af met geroosterde noten, gezouten pitten en wat koekkruimels. Druppel er nog wat honing over.
- Serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten